Šv. Kalėdos tai laikotarpis, kai žmonės turėtų atsigręžti ne tik į materialius dalykus, bet ir į dvasinius, vidinius jausmus. Šv. Kalėdos – tai šventė, kai ne tik gaunamos dovanos, bet tuo pačiu kai dovanos dalinamos, dalinamos iš širdies ir su meile. Tos dovanos ne būtinai turi būti materialios, tai gali būti graži istorija, šiltas apkabinimas, nuoširdus palinkėjimas, daiktas sukurtas savo rankomis su meile. Šv. Kalėdos – tai širdies šventė ir kiekvienas žmogus pirmiausia atveria save ir leidžia pažinti savo vidinį pasaulį.
Mūsų darželio šių metų Šv. Kalėdų simbolis buvo žvaigždė. Žvaigždė, kuri simbolizuoja, Dievo gimimą mūsų širdyse ir visoje mūsų aplinkoje. Dievo gimimas mums – tai:
• buvimas kartu vienas su kitu – mintimis, žodžiais, darbais;
• gerųjų savybių auginimas savyje ir tuo pačiu auginimas vaikuose per pavyzdį, per istorijas, per darbus;
• švara mumyse, tai tikri jausmai tokie kaip ramybė, nuolankumas, draugystė, išklausimas pagarba – tai švara ir mūsų vaikuose.

Vadinasi. Dievo gimimas ir duotas mums tam, kad nors šiuo laikotarpiu daugiau prisimintume, kas yra tikras asmuo, kas yra tikras rūpestis, kas yra pagalba vienas kitam, kas iš tikrųjų yra dvasinės dovanos. Gimęs Kristus simbolizavo, kad į žmonių pasaulį, į žmonių gyvenimus ateina dvasiniai dalykai, dvasinės vertybės. Gimęs Kristus – tai asmenybė, žmonėse ugdanti vertybes, kaip tapti tikru asmeniu.

Šios Kalėdos mūsų darželyje buvo paremtos šventosios šeimos gyvenimo istorija, auklėtojos priminė vaikams, kad Kalėdos tai ne tik dovanos, ir ne tik Kalėdų senelis, kad Kalėdos tai yra Dievulio gimimas. Mūsų vaikučiai turėjo visiškai atskirą zoną, uždengtą šydu. (pavadinkime tai scena 🙂). Toje zonoje jautėsi laimingi ir patenkinti, be įtampos, nes nematė aplinkui kitų žmonių veidų. Jie buvo tarsi savoje aplinkoje, savoje stichijoje visiškai atsipalaidavę, visiški ramūs, visiškai būdami savimi. Ypatingai nustebino mažieji mūsų dalyviai 🙂, kurie perėmė pačias sunkiausias roles ir atliko jas visiškai tobulai. Jei buvo labai patenkinti, būdami šventąja šeima. Auklėtojoms beliko tik šypsotis ir stebėtis jų drąsa, bei susikaupimu. Tame spektaklyje, vaikučiai iš tikrųjų pajautė kas yra Kalėdų dvasia… Duoti save žmonėms…

Visiems dalyvavusiems dėkoju, kad suteikėte mums galimybę ugdyti jūsų vaikus, dėkoju už kiekvieną vaiką, kuris yra mūsų darželyje, nes kiekvienas iš jų mums be galo brangus, kiekvienas iš jų iš tikrųjų mums yra nuostabus, nes jie yra mūsų šeima, ir norime, kad jie visada jaustųsi čia taip gerai, kaip jei jautėsi tą vakarą. Kad jie visada jaustųsi mylimi, kad jie visada jaustųsi saugūs, mes visada norime kad mūsų vaikai būtų laimingi. Net jei kartais ir būna sunkių dienų mes vis tiek stengiamės jiems padėti nugalėti sunkumus, stengiamės ištiesti ranką, stengiamės juos globoti. Būkite laimingi visus metus, Jus visada esate kartu ir mes dėkojame Jums
Darželis „Medutis”