Jei kada gyvenime būtų pasakę, kad gyvūnai gali nejausti vidinės – instinktinės baimės greičiausiai būčiau nepatikėjusi… Visiems gyvūnams,net ir namuose augantiems būdingas savotiškas apsauginis instinktas. Ypač esant arti nepažįstamų žmonių… Giliai akyse slypinti nors ir mažytė baimė – visada yra jaučiama intuityviai. Jos negali pamatyti, bet ją gali susikaupus pajusti. Todėl labai maloniai nustebino išvykoje į Šakius sutikti ne tik šilti žmonės, bet ir jų „lepūnėliai“ – gyvūnai karvytės. Kai šeimininkas Julius nuvedė vaikus ir mus prie jų namo esančio lauko, kurio plotas 1,5ha ir garsiai sušvilpė, palaidi buliukai (dviems po 5-erius metus vienam 2-eji metai) vienas su kitu lenktyniaudami bėgo jo pasitikti. Jų tikėjimas šalia esančiu žmogumi buvo absoliutus – jie visiškai ramiai reagavo, kad šalia jų daug klegančių vaikų, darželio darbuotojai, vaikų tėveliai pyškinantys fotoaparatais. Jie žiūrėjo nuoširdžiomis, didelėmis, pasitikėjimo kupinomis akimis tik į savo šeimininką, kuris meiliai kiekvieną pristatė vardu ir švelniai paplekšnojo per keterą.
Po to vaikai gavo galimybę juos pamaitinti ir jie (buliai) su malonumu atverdavo savo dideles burnas, laukdami kol kas nors ką nors jiems įdės. Šis procesas tęsėsi labai ilgai 🙂… Visiems buvo be galo linksma – tai buvo harmonijos atmosfera tarp žmogaus, gamtos ir gyvūno.
Štai ką gali padaryti nuoširdi meilė ir nuoširdus rūpestis gyvūnais – nesiekiant sau jokios naudos. Karvytės ir buliukai pas juos auginami tiesiog būti, tiesiog gyventi, tiesiog džiaugtis, kad esi čia žemėje…
Dauguma gyvūnų buvo su meile priglausti. Jie turėjo psichologinių sutrikimų, viena karvytė ir šiai dienai sunkiai prisileidžia moteris, matomai anksčiau buvo nuo jų skaudžiai nukentėjusi. Visos karvytės yra nupirktos ar paimtos iš kitų žmonių, todėl jų akyse dar galima pastebėti baikštumą, neužtikrintumą, atsargumą, menkutę baimę svetimiems žmonėms. Tai jų gyvenimo, iki šių žmonių, skausmo likučiai, kurie niekada nedings… Priešingai buliukai (šeimininkas Julius juos taip meiliai vadina) gimę pas šiuos žmones yra atviri, neturintys jokių baimių ar nepasitikėjimo. Jie saugūs, nes yra mylimi, jie saugūs, nes yra savotiškai laisvi.
Žemai lenkiu galvą prieš šių žmonių nuoširdumą ir tikiuosi ateityje tokių šeimų bus tik daugiau.
Jei kas nors norėsite paremti šią šeimą ir jų nuoširdžią misiją – tarnystę galite kreiptis į juos:
Kontaktai: tel.8 65292096 ir el. paštas julius.sedbaras@gmail.com
Karvių globos labdaros ir paramos fondas LT787300010150047855
https://www.facebook.com/Karvių-globa

Su meile ir nuoširdžiai AČIŪ visiems 🙂
Darželis „Medutis“